Macaroane cu Brânză de Vaci - Dulce al Copilăriei Comuniste


Drag român tradiționalist care ai crescut cu aceste macaroane și credeai că nu există nimic mai bun pe lumea asta... 
Cum o duci acum? 
— Gătești copiilor sau nepoților tăi așa ceva? 
— De câte ori te-ai gândit să le faci dar te-ai lăsat păgubaș dintr-un motiv sau altul? 

Dacă ai uitat, n-ai putut ori n-ai știut că există acest tip de dulce, te invit să-l faci în acest moment. 
Îți garantez o experiență extraordinară. 

Aceasta este o variantă a tăiețeilor cu brânză pe care-i făcea bunica și mama. 

Rețeta originală este publicată în volumul II al cărții: Rețetele Bunicii Învățate de la Mama - Carte de Bucate Tradiționale Românești Transmise din Generație în Generație - Obiceiuri de Odinioară.

Această carte se adresează generațiilor de azi și de mâine, indiferent de unde locuiesc și ce limbă vorbesc acum. Orice român ar trebui să o aibă în casă.

Am în plan să o ofer GRATIS multora dintre citirii mei prin intermediul unor concursuri.

Dacă vrei afli secunda-n care iese pe piață, te invit să mă urmărești pe bloguri (22 cred), platforme de socializare (6), Amazon, dar mai ales, să te înscrii la scrisoarea ocazională pe reteteindraznete.blogspot.ro.


Specificații tehnice
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2

Ingrediente

  • 300 g macaroane sau spaghetti - eu folosesc spaghete de fiecare dată. Le prefer macaroanelor
  • 100 - 150 g brânză proaspătă de vaci 
  • 4 linguri zahăr sau miere de albine 
  • 1 lingură esenţă rom sau coajă de portocală rasă. Nu amândouă pentru că sunt arome puternice şi nu e indicat
Opţional
  •  nuci un pic prăjite pisate 

Mod de preparare
  • Pune macaroanele la fiert vreme de 6 - 8 minute
  • Scoate, se scurge. 
  • Pune într-un bol, se adaugă esenţa, mierea, coaja de portocală, şi evident brânza. 
  • Amestecă şi serveşte calde sau reci gustul este formidabil. Invernal dacă pui coajă de portocală.
Menţiuni
  • Italienii se îngrozeau ori de câte ori menţionam reţeta aceasta. Nu cumva să le-o impui. 
  • Poți adăuga orice fel de brânză îți place, chiar și de oaie. Eu... n-aș putea să mănânc brânză de oaie. Niciodată n-am putut. 
  • În loc de zahăr poți pune şi dulceaţă de cireşe, vişine, nuci, etc. Bun bun când vrei ceva rapid şi dulce. Îndrăznește.


***
— Vrei să-ți îmbunătățești pronunția în engleză?

Nimic mai simplu: citește (în Engleză , doar nu în Chineză) cu voce tare pentru 10 minute pe zi. Vei nota imediat efectul.
Cărțile mele sunt absolut perfecte pentru așa ceva. Sunt foarte ușor de înțeles pentru că sunt concepute special pentru poligloți, trigloți, etc. Deci pentru toți vorbitorii de limbă engleză de orice nivel.
Nu este nevoie de Kindle sau cum zic ei. Se poate citi pe orice celular "deștept," PC, laptop sau tabletă.
Dacă nu merge, instalează aplicația de pe Amazon. Nu știu cum se face că eu n-am celular "deștept."
Merge pe calculator fără aplicație. La mine cel puțin.
Asta e valabil pentru orice carte în format electronic. Tot ce ai nevoie, este un cont gratis pe Amazon.com.

***
— Te-ai abonat la scrisoare ocazională pe blogul principal reteteindraznete.blogspot.ro?

— Cum adică "Nu"?!
Apasă aici și primești Gratuit 10 Rețete – plus câteva idei si recomandări prețioase – în format PDF. Documentul poate fi salvat pe computer sau se poate imprima.
Ocazional, foarte, vei primi știri importante cum ar fi: când ofer cărți gratis, când lansez concursuri cu premii foarte utile, ș.a.m.d.
— De ce pe rețeteîndrăznețe și nu aici? 
Pentru că nu este foarte simplu să te ocupi de mai multe liste. Am 18 bloguri, scriu romane și mă duc și la servici. Crede-mă, nu-mi mai ajunge timpul.

***
— Ți-am fost de folos?

TE ROG dă un like, share, lasă un comment (engleza-i la putere - romgleza. :P) sau alătură-te la formidabilele pagini de Facebook (am vreo 6).
Le găsești tu pe undeva pe aici. Se plimbă aiurea. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu